Tallin esittely

”Jokainen tarvitsee paikan, jossa voi olla oma itsensä. Paikan, jossa on helppo hengittää ja olla rauhassa.”

– Tiina, Tallimme perustajaäiti

Tallimme tilat

Tallimme pohjapinta-ala on 625 m2 ja siellä on yhteensä 15 karsinapaikkaa. Talli on suunniteltu siten, että se mahdollistaa hyvin monenlaisen toiminnan ja tekemisen – myös samanaikaisesti. Lattioilla karsinoita myöden on ääntä vaimentavat ja askelta pehmentävät tasaiset kumimatot, joiden päällä on helppo kulkea esteettä. 

Tallin etuosasta löytyvät myös pesupaikka sekä solarium, jonka alle voi mennä pesun jälkeen kuivattelemaan. Sen lämpö myös edistää hevosten hyvinvointia ja palauttaa lihaksia.

Lämmitetty varustehuoneemme sijaitsee etutallissa ja sieltä löytyy jokaiselle hevoselle oma lukittava varustekaappi hoitokärryineen. Näissä kärryissä on helppo ja nopea kuljettaa hevosen varusteet talliin ja takaisin. Tallistamme löytyy myös kuivatushuone loimille ja muille varusteille.

Tallimme varustekaapit

Tallissamme on myös laaja valikoima erilaisia lainavarusteita hevostoiminnan ja päivätoiminnan, sekä muita kävijöitä varten. Näin jokaisella ei tarvitse olla omia turvavarusteita mukanaan, vaan ne voidaan antaa käynnin ajaksi käyttöön tallilta. 

Tilava ratsastuskenttä, pyörömaneesi ja kauniit maastot

Asiakastyötä ja harrastusta varten meillä on hyväpohjainen, valaistu ja riittävän kookas ratsastuskenttä. Kentälle ja sen ympärille pääsee kulkemaan tarvittaessa myös liikuntarajoitteiset henkilöt. Kenttä on ympäröity tukevin aidoin, mikä mahdollistaa niin irtotyöskentelyn kuin muunkin hevostoiminnan. 

Kentän lisäksi meillä on käytössä erityinen, toimintaamme rakennettu pyörömaneesi, jota meillä kutsutaan Pegas0s-halliksi. Tästä löytyy tarkemmin lisää sivulla Pyörömaneesi.

Hevostalli ja ratsastuskenttä

Tiluksiemme lähellä on kauniita maasto- ja kävelyreittejä, joissa voi nauttia luonnonrauhasta jokinäkymillä ja laiduntavilla eläimillä. Meillä pääsee myös majoittumaan ja omatoimikokoustajille ja ryhmille meiltä löytyy myös kauniita tiloja tapahtumien pitoon.

Mikäli haluat tietää tila- ja kokouspalveluistamme tarkemmin, pääset tutustumaan niihin tarkemmin Voimavaratilan sivulla. 

Tallimme hevoset maastossa ratsastajien kanssa

Toiska on myös Green Care -maatila

Green Care on luontoon ja maaseutuympäristöön liittyvää ammatillista toimintaa, jolla edistetään ihmisten hyvinvointia ja elämänlaatua. Green Care Finland -yhdistys valvoo tätä toimintaa ja myöntää laatumerkit, jotka myös Toiskan Terapeuttinen talli on hakenut.

Toiskan Terapeuttisen tallin Green Care toiminta on luonto-, eläin-, ja maatila-avusteista toimintaa, jolla edistetään nuorten ja perheiden psyykkistä, fyysistä ja sosiaalista hyvinvointia ja elämänlaatua. Toimintaan kuuluu luonnon tietoinen ja tavoitteellinen hyödyntäminen toiminnassa sekä eläinlähtöinen ja -avusteinen toiminta. Tärkeitä arvoja ovat lapsen ja hänen perheensä kunnioittaminen ja arvostaminen, eläinten kunnioittaminen ja hyvinvoinnin turvaaminen, sekä luonnon kestävä käyttö.

Olet lämpimästi tervetullut tutustumaan tiloihimme ja toimintaamme myös paikan päälle. Järjestämme erilaisia tutustumis- ja teemapäiviä ryhmille ja voimme toteuttaa halutessanne tietyn teeman ympärille keskittyvän tutustumisen, esimerkiksi paratiisitarha tarhausjärjestelynä tai tallin tilasuunnittelu hyvinvointipalveluja varten.

Meillä järjestetään myös erilaisia työhyvinvointipäiviä sekä muuta aktiviteettia ryhmille.

Kysy tarkemmin tutustumis- ja teemapäivistä Teealta.