Hevostietous
Kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kehittäminen ja tukeminen ovat meidän koko yhteisölle täkeitä asioita: oli sitten kyse ihmisistä tai eläimistä. Jotta me ihmiset voimme hyvin, tulee myös meidän ympäristömme ja eläintemme voida hyvin. Lisäksi sosiaalipedagogisessa hevostoiminnassa mukana olevien hevosten hyvinvointiin on panostettava erityisesti, koska ne tekevät hyvin tärkeää työtä hyvinvoinnin tuottamisen parissa. Tästä syystä meillä kiinnitetään hevosten hyvinvointiin erityistä huomiota – ovathan ne tärkeimpiä työkavereitamme!
Siihen, miten ja millaisin ratkaisuin käytännössä edistämme hevostemme hyvinvointia, miten huomioimme näitä asioita koulutukseen liittyen, ja millainen talliimme on, voit tutustua tarkemmin allaolevilta teemasivuiltamme.
Hevosten hyvinvointi
Mitä lähemmäs luontaisia oloja saamme hevostemme olot vietyä, sitä paremmin ne voivat sekä fyysisesti että henkisesti. Siksi tallimme hevosten hoidon, kohtelun ja tilojen suunnittelun taustalla olemme käyttäneet paljon tutkittua tietoa hevosten kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja lajityypillisiin tarpeisiin liittyen.
Ajatuksia hevosen kouluttamisesta
Hevosen kouluttamisessa lempeät, hevosta kunnioittavat ja palkitsemiseen perustuvat menetelmät tuottavat parempaa tulosta kuin rangaistuksiin ja alistamiseen liittyvät menetelmät. Olemme jo vuosia käyttäneet vahvisteita ja paineenpoistoa sekä muita lempeämpiä koulutusmenetelmiä hyvin tuloksellisesti.
Suhde hevoseen
Hevonen ei ole vain meitä varten. Se ei ole vain väline tai kone. Se ei myöskään vain peilaa meidän sisintämme tai tee pyyntöjämme ajattelematta. Sen kunnioitus ansaitaan, sitä ei oteta.
Hevonen on hieno, itsenäisesti ajatteleva ja toimiva eläin, jolla on kyky lukea ihmistä kuin peiliä. Parhaimmillaan se on huikea yhteistyökumppani ja terapeuttinen ystävä.
Tallin esittely
Terapeuttisen tallin tilat ovat suunniteltu siten, että ne mahdollistavat monipuolisesti erilaisten hyvinvointipalvelujen tuottamisen. Se on myös hevostemme ja eläintemme koti.
Paratiisitarha
Terapeuttisen Tallin paratiisitarha on 1,5 kilometriä pitkä ja maastoltaan monipuolinen polku. Siellä hevoset pääsevät vapaasti liikkumaan omaan tahtiinsa, miten ja minne haluavat.
Pyörömaneesi
Pyöreä maneesi on sosiaalipedagogiseen hevostoimintaan hyvin soveltuva tila, mutta se soveltuu myös monenlaiseen muuhunkin ratsastamiseen ja maastatyöskentelyyn.