Kuntouttava
päivätoiminta aikuisille

”Tämä on mun viikon kohokohta!” 

– Jaakko, Toiskan päivätoimintalainen

Tervetuloa tutustumaan Toiskan Terapeuttinen Tallin monipuoliseen luonto- ja maatila-avusteiseen kuntouttavaan päivätoimintaan! Kuntouttava päivätoiminta on tavoitteellista työtä maatila- ja talliympäristössä. Työ on monipuolista, fyysisesti, psyykkisesti ja sosiaalisesti kuntouttavaa, aidosti merkityksellistä ja motivoivaa. Meillä jokaisen omat voimavarat ja jaksaminen otetaan toiminnassa huomioon ja onnistumisen kokemukset ovatkin usein päivissämme läsnä.

Mukaan päivätoimintaan?

Meillä on juuri nyt vapaita paikkoja. Voit kysyä niistä tarkemmin Satulta.

Voit ottaa yhteyttä soittamalla 044 230 4284, laittamalla sähköpostia satu@terapeuttinentalli.fi tai alta avautuvan yhteydenottolomakkeen kautta.

Kuntouttava päivätoiminta aikuisille

Toiskan päivätoiminnan tavoitteena on kuntouttaa asiakasta kokonaisvaltaisesti tarjoamalla mielekästä tekemistä yhteisöllisessä maatilaympäristössä. Asiakas pääsee mukaan huolehtimaan tilan päivittäisistä töistä yhdessä muiden kanssa. Työtehtävät räätälöidään aina yksilöllisesti asiakkaan toimintakyvyn mukaan. 

Sosiaaliset kokemukset niin ihmisten kuin eläintenkin parissa luovat yhteenkuuluvuuden tunnetta ja kehittävät asiakkaan sosiaalisia taitoja. Rutiinien avulla luodaan turvallisuuden tunnetta, ja päivittäisten tavoitteiden saavuttaminen sekä itse työn tekeminen tuottavat asiakkaalle onnistumisen kokemuksia. Toiskan kaunis ympäristö ja raikas ilma tukevat ja ylläpitävät asiakkaan hyvinvointia entisestään. 

Tutustu erään asiakkaamme päivätoimintakokemuksiin täällä! 

Työskentelyä luonnon ja eläinten parissa

Toiskan Terapeuttisella Tallilla on reilu kymmenpäinen hevoslauma, kaksi aasia, pupuja, kissoja ja muita eläimiä, joiden hyvinvoinnista huolehtiminen on koko työyhteisön tehtävä. Talli on iso, lämmin ja viihtyisä, jossa myös esteettömyys on otettu huomioon. Päivätoimintaan varattuihin tiloihin kuuluvat myös tauko- ja ruokailutilana toimiva valoisa Woimalan sali. Tilat mahdollistavat mm. rupattelutuokioiden, läsnäoloharjoitusten tai kädentaitojen harjoittamisen sisätiloissa.

Iloinen ryhmä kahvipöydän ääressä

Miksi päivätoimintaa?

Toiskan Terapeuttisen Tallin päivätoiminta tukee asiakkaan kuntoutusta monella eri osa-alueella:

  • Rutiinit maatilaympäristössä luovat toistuvuudellaan turvallisuuden tunnetta.
  • Fyysinen kunto kehittyy maatilan töiden parissa ja epätasaisessa maastossa liikkuessa.
  • Onnistumisen kokemuksia syntyy asiakkaan päivittäisten tavoitteiden saavuttamisesta ja itse tekemän työn tuloksesta.
  • Ulkoilu parantaa kehon hapenottokykyä ja keho saa positiivisia vaikutuksia auringonvalosta.
  • Erilaista tekemistä ja ajateltavaa arkitoimien rinnalle.
  • Vastuullisuus ja oma-aloitteisuus kehittyvät, kun asiakas pääsee mukaan huolehtimaan tilan päivittäisistä töistä.
  • Sosiaaliset kokemukset sekä ihmisten että eläinten parissa luovat yhteenkuuluvuuden tunnetta ja hyväksynnän kokemuksia.
Kuntouttavan päivätoiminnan asiakas aasin kanssa

Päivätoimintaa Sadun matkassa

Päivätoimintaa mielenterveyskuntoutujille ja kehitysvammaisille ohjaa sosionomi (AMK) ja puhevammaisten tulkki Satu Autio. Satu on toiminut aiemmin 10 vuotta kehitysvammaisten asumisyksikkö-, päivätoiminta- ja palveluohjaajana. Lisäkoulutuksena hänellä on sosiaalipedagogisen hevostoiminnan ohjaajan koulutus sekä  HeLMi®-koulutus (hevosavusteinen läsnäolotaito, mindfulness).

Sadun työparina toimii aina toinen ohjaaja Terapeuttisen Tallin kokeneesta ja ammattitaitoisesta ammattilaistiimistä. 

Haluatko lisätietoja tai mukaan toimintaan?

Kysy lisätietoja toiminnastamme ja paikkatilannetta Satulta joko soittamalla 044 230 4284, sähköpostilla satu@terapeuttinentalli.fi tai alta avautuvan yhteydenottolomakkeen kautta.